LAATSTE NIEUWS


Stress en burn-out voorkomen en behandelen

Ondernemers Actief - Stress en burn-out voorkomen en behandelen

De Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid lanceerde vorige week een website over stress en burn-out. De website is onderdeel van een campagne voor preventie, detectie en remediëring van burn-out. Ze is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten, gecoördineerd door de FOD Sociale Zekerheid.

Vandaag weten we hoe burn-out ontstaat en welke fasen iemand met een burn-out doorloopt. Maar misschien nog belangrijker: we weten nu ook beter hoe we burn-out voorkomen, herkennen en overwinnen.

De website spreekt verschillende doelgroepen aan: zowel burgers en hun omgeving, zorgverleners als werkgevers komen aan bod. Je vindt er ook videogetuigenissen van psychiaters, leidinggevenden als werknemers. Prof. Dr. psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter (KU Leuven) en Prof. arbeidspsychologie Isabelle Hansez (ULiège) werkten mee.

De website past in een bredere reeks maatregelen. Midden januari 2019 is financiële steun toegekend aan 12 pilootprojecten in het kader van een geïntegreerd preventiebeleid tegen burn-out. Die zijn gekozen uit 77 inzendingen omwille van hun innovatieve benadering.

https://www.stressburnout.belgie.be/nl